Kameratillbehör

Sidan om kameratillbehören man behöver för att fotografera erotiska bilder. Det finns många som säljer kameratillbehör idag, men vi rekommenderar Fotofyndet.se som vi har handlat av. Bra priser, snabba leveranser och hög servicegrad gör att vi handlar där.

Kamerastativ

Kamerastativet är en nödvändighet när man vill ta bilder på sig själv. Man kan inte, om man inte har chimpansarmar, hålla i kameran och ta bilderna själv. Vid erotikfoto vill man dessutom ha en skön, erotisk känsla i bilderna vilket oftast innebär att man själv ska vara i en skön, erotisk stämning. Därför måste kameran stå själv på ett kamerastativ så att man slipper tänka på den. Stativet kan vara av enklare typ och priserna ligger på 250-500 kr. Tänk på att om du har en stor och tung systemkamera med tung optik så behövs ett kraftigare stativ.

Kamerastativ Braun

Exempel på kamerastativ

Fjärrutlösare

Som vi nämnde tidigare så finns det flera olika sätt att utlösa sin kamera. Antingen så använder man en fjärrutlösare och trycker på knappen när en bild ska tas. Fördelen med den är att man hinner stanna upp och posera, kanske dra in magen och kontrollera bilden. Vi rekommenderar en radioutlösare med en mottagare som ansluts till kamerans trådutlösaruttag framför en IR-fjärrutlösare. Anledningen är främst att radiofjärrutlösaren är okänslig för hinder mellan sändaren och mottagaren, vilket innebär att man kan gömma sändaren tex under en kudde i sängen. IR-fjärren måste hållas upp och riktas mot kameran och då ställas in på 2 sekunders fördröjning för att hinna gömma undan den så att den inte blir med på bilden.

Fjärrutlösare radio, mottagare

Mottagare fjärrutlösare radio monterad på Canon-kamera

Trådutlösare med timer

Alternativet är en trådutlösare med timer som tar bilder med ett förutbestämt tidsintervall. Fördelen med den lösningen är att man inte behöver koncentrera sig på kameran alls. Man ställer igång timern och ägnar sig åt att ha skönt sex, medan kameran sköter fotograferingen själv. Nackdelen är då att man inte kan kontrollera innehållet i bilden på samma sätt som när man trycker av manuellt med fjärrutlösaren. På många modeller finns dock en ljudsignal som kan avges 3 sekunder innan bilden tas, som ger en viss förvarning.

Trådutlösare med timerfunktion

Trådutlösare med timer

Kombination, fjärr & timer

Om man använder kameror som har en vanlig 2,5mm stereopropp som trådutlösaruttag finns det en lösning som kombinerar båda dessa lösningar. Man kan då använda en förgreningskabel och koppla in både radiofjärrutlösare och timerutlösare samtidigt. Exempel på kameror som använder den typen av uttag är Canon EOS 500D, 550D, 600D, 60D, mfl, Pentax K-x, K-m, K-7, K10D, K20D, mfl, samt modeller från Contax och Samsung.

Kamerablixt

Använd inte kamerans inbyggda blixt. Den ger ett platt, hårt och osmickrande ljus. Om man vill använda blixt är det bättre att använda en extern blixt som man kan vinkla, ställa in styrkan på och förse med olika typer av ljusmodifierare (softbox, diffusors, etc). Om man vill se vilken skillnad det blir på ljuset från en extern blixt så kan man läsa en serie blogginlägg som Fotofyndet gjorde tidigare i år, Att förbättra sina blixtbilder. Det är ännu viktigare att tänka på det här när man ska ta erotiska bilder, då ljuset bidrar mycket till känslan i bilden. Rätt ljus kan vara A och O mellan att skapa en erotisk bild och en dålig porrbild.

Extern blixt för Canon

En extern blixt är bra om man behöver mer ljus

Reflexskärm

Om man får problem med att en ljuskälla, oavsett om den är naturlig eller konstgjord, dominerar ena sidan av motivet kan en reflexskärm vara bra. Den reflekterar ljuset från ljuskällan så att man även får ljus från andra sidan. Många reflexskärmar har flera sidor i olika färger som ger olika effekter på ljuset. Det är vanligt med silver, guld, weaving (guld/silver) och svart. Det finns oftast dessutom en vit, genomskinlig sida, som man kan använda för att diffusera ljuskällan. Tex håller man upp den mellan solen och modellen och gör därmed solljuset mindre hårt när det träffar modellen.

Reflexskärm, 5-i-1

Reflexskärm med olika färger